Reanomenar els espais de treball en Cinnamon

La necessitat

Una de les aplicacions pràctiques dels espais de treball és la possibilitat d’agrupar-hi les aplicacions que necessitem per a desenvolupar una activitat concreta. En el meu treball i durant aquest curs en necessite cinc: Organització, ESO 4 Català, ESO 4 Castellà, BAT 2 LiteCat i SysAdmin. El primer i el darrer són fixos; la resta depenen de les assignatures que impartisc cada curs.

Com que, per motius d’horari, em veig obligat canviar d’activitat cada 60 minuts de rellotge, agrupar les aplicacions en espais de treball em permet tindre-les sempre oberts i trobar les que necessite a cada moment amb un simple canvi d’espai. Òbviament, s’estalvia molt de temps així. Recorde com de ràpidament em vaig adaptar a aquesta característica que, ves per on, el Windows XP no tenia.

El problema

Però, això que resulta tan fàcil i tan intuïtiu en altres escriptoris, Cinnamon ho té una mica amagat: no he trobat la manera de fer-ho ni entre els ajustos del sistema ni des de la miniaplicació Workspace Switcher del panell.

Pel que sembla, tampoc no està gaire documentat: les cerques habituals no m’han donat cap resultat (ni tan sols en anglés).

La solució

Quan ja gairebé desesperava, he trobat la solució de manera accidental. Cal invocar el mode exposició (que mostra tots els espais de treball al mateix temps) amb Ctrl+Alt+Up i fer triple clic sobre el nom que volem canviar per tal de seleccionar-lo; tot seguit, escrivim el nom desitjat i, per acabar, premem ENTRAR.

NETC-1-Exposicio.png

Figure 1: El mode exposició. Observeu els noms a sota de cada espai de treball.

I d’aquesta manera tan senzilla i tan poc previsible podem posar a cada espai de treball el nom que necessitem.

NETC-2-Detall.png

Figure 2: Una mica més a prop.

Deixa un comentari

Cookies? Galetes? Bunyols! Aquest blog utilitza bunyols per... bé, us mentiria si us digués que sé per a què punyetes utilitza bunyols aquest blog; a més, els bunyols els posa Wordpress, no jo, que no els vist mai. Però, com que la llei mana que us n'avise, avisats quedeu.
Accepte els bunyols
No vull bunyols, que engreixen!